La Bòbila, la biblioteca de la novel·la negra

La biblioteca La Bòbila que comparteixen Esplugues i l’Hospitalet, és la pionera a Espanya en crear un fons especialitzat en novel·la negra i policíaca. A més, organitza tot tipus d’activitats relacionades amb aquest gènere. Per exemple, aquest novembre, ha programat la projecció de quatre pel·lícules i una xerrada amb l'escriptor González Ledesma.

Cicle de cinema
Aquest cicle de cinema se centra en dues històries. La primera és la de la novel·la Das Vesprechen (La promesa), de Friedrich Dürrenmatt, que explica la investigació que fa el detectiu Jerry Black sobre el brutal assassinat i violació d’una nena de set anys. Black acaba de jubilar-se, però com que no està convençut de la feina que fan els nous investigadors, decideix iniciar la seva pròpia recerca de la veritat. Les adaptacions que es projectaran d’aquesta novel·la són El cebo (1958), de Ladislao Vajda, i El juramento (2001), de Sean Penn, amb Jack Nicholson com a cap de cartell.

La segona història es basa en el cas real de Martha Beck i Raymond Fernández, dos assassins, amants de mentida, el diner fàcil i el sexe, que tenen com a objectiu las vídues de guerra i les dones adinerades de mala fortuna que responen als anuncis de premsa on Ray es fa passar per un amant llatí ideal. Es projectarà la producció independent Los asesinos de la luna de miel (1969), de Leonard Kastle, i Corazones solitarios (2006), de Todd Robinson.

Cita amb González Ledesma

A més del cicle de cinema negre, la Biblioteca La Bòbila ha preparat una cita amb el periodista, guionista i novel·lista barceloní Francisco González Ledesma, presentada i conduïda per Ricard Ruiz. Serà una oportunitat única per comentar amb l’autor alguna de les seves novel·les. González Ledesma és considerat com un dels principals impulsors de la novel·la negra social a Espanya, junt amb Manuel Vázquez Montalbán. La Bòbila també gestiona un bloc amb més de 200 articles de premsa sobre l’escriptor, des de 1948 a 2009.


Més informació a http://bobila.blogspot.com

joan garcia